Barion Pixel A tanuló

A tanuló

angol tanár

Minden tanuló különböző, ezért érdemes személyre szabni az angol tanítást. Viszont vannak olyan általános különbségek, amik befolyásolják a nyelvtanulást. Itt megpróbálom feltérképezni, hogy mik ezek a különbségek, és hogy befolyásolják a tanulás kimenetelét.

A nyelvtanulásról alkotott kép

Mindannyiunknak van valami elképzelése a nyelvtanulásról, amit az igazság mellett közszájon forgó tévhitekből merítettünk. Például sokan gondolják, hogy nyelvet csak anyanyelvi környezetben lehet megtanulni, mások úgy gondolják, hogy nyelvtant nem is kell tanulni, az csak úgy jön idővel, stb. Aztán vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy valami különleges nyelvérzékkel kell rendelkezni ahhoz, hogy meg lehessen tanulni egy nyelvet..

Akárhogy is legyen, amit gondolsz, az közvetlenül befolyásolni fogja, hogy hogyan tanulod a nyelvet, hogy egyes feladatokat hasznosnak tartasz-e vagy sem, vagy egyáltalán képesnek tartod-e magad, hogy megtanulj angolul. Pont ide illik Henry Ford híres mondása: “akár hiszed, hogy képes vagy rá, akár nem, igazad lesz”, amit a pszichológiában önbeteljesítő jóslatnak hívják. Ebből azt a tanulságot lehet levonni, hogy érdemes pozítívan állni a tanuláshoz, bármilyen más körülménytől függetlenül.

Szorongás

A szorongás lehet csupán egy kellemetlen érzés, de akár egy blokkoló tényező is. Fakadhat a személyiségből, amikor nem sok mindent lehet tenni a nyelvórán, de kiválthatják különböző szituációk is. A nyelvórán ilyen lehet az emberek előtti szereplés vagy a kudarctól, esetleg mások negatív ítéleteitőtől való félelem. Pontosan ezért tartom fontosnak, hogy az órákon kooperatív, egymást segítő közeg jöjjön létre.

Kor

Az idősebbek gyakran hozzák fel korukat kudarcuk magyarázataként. Ezt abból a tapasztalatból, és egyébként kutatások által is kimutatott jelenségből eredeztetik, hogy a gyerekek rendkívül gyorsan tanulnak meg idegen nyelveket, magas szintre jutnak el, és kiejtésük is anyanyelvi szintűvé fejlődhet.

További blog cikkek
Download free bootstrap 4 landing page, free boootstrap 4 templates, Download free bootstrap 4.1 landing page, free boootstrap 4.1.1 templates, meyawo Landing page

Az angol tanár

Mi a feladata egy angoltanárnak, és milyen a jó angoltanár? Igaz az, hogy az anyenyelvű angoltanár jobb? Ezekre a kérdésekre keressük itt a választ.

Mitől lesz jó egy angoltanár és mik a feladatai?

Olvass tovább