Színek angolul - a színek varázslatos világa az angol nyelvben

Az angol nyelv tanulásának egyik része a színek világának felfedezése. Ez izgalmas része bármely nyelv tanulásának, hisz van, hogy nagyon másképpen kategorizálja egy nyelv a színeket. A színek szignifikáns szerepet játszanak a kommunikációban, az érzelmek kifejezésében és a kulturális kifejezésekben is. Az angol nyelv tanulói számára a színek megértése nem csak bővíti a szókincset, hanem lehetőséget nyújt az idiomatikus kifejezések és mondások felfedezésére, melyek tele vannak élénk színekkel.

Színek angolul

Induljunk el tehát ezen a színes kalandon a fő és másodlagos színek spektrumának felfedezésével.

Piros (red) - A Szenvedély és az energia színe

Az angol nyelvben a piros szín különböző érzelmeket és fogalmakat szimbolizál. A szenvedélyt, szerelmet, haragot és hatalmat jelképezi. Az "to see red" kifejezés azt jelenti, hogy valaki rendkívül dühös, míg az "in the red" a pénzügyi adósságokra utal.

Kék (blue) - A Nyugalom és Stabilitás Színe

A kék szín nyugalmat és stabilitást sugároz. De jelenthet szomorúságot is, pl. az emberek gyakran azt mondják, hogy "kékül" érzik magukat, amikor szomorúak vagy melankolikusak. "Out of the blue" pedig azt jelenti, hogy valami váratlan vagy hirtelen történik, meglepetést hozva a mindennapi beszélgetésekbe.

Sárga (yellow) - Az Öröm és az Optimizmus Színe

A sárga az örömöt, boldogságot és energiát jelképezi. Ezenkívül a "yellow-bellied" kifejezés egy gyáva személyt ír le, míg a "mellow yellow" egy laza és relaxált attitűdöt sugall.

Zöld (green) - A Növekedés és a Harmónia Színe

A zöld a természetet, a növekedést és az egyensúlyt testesíti meg. A "green with envy" pedig a féltékenységet jelenti, míg "the grass is always greener on the other side" mondás azt sugallja, hogy másoké mindig jobb.

Nézzünk a további színeket angolul. Minden színt módosíthatsz a világos és sötét szavakkal, pl. világoskék (light blue) vagy sötétzöld (dark green).

Piros

Red

Kék

Blue

Sárga

Yellow

Zöld

Green

Barna

Brown

Narancssárga

Orange

Rózsaszín

Pink

Lila

Purpe

Lila

Violet

Fekete

Black

Fehér

White

Szürke

Grey vagy Gray

Arany

Gold

Ezüst

Silver

Beige

Beige

Türkiz

Turquoise

Tengerészkék

Navy blue

Bordó

Burgundy

További blog cikkek
Angol szavak

Angol szavak

Angol szavak: a 3000 leggyakoribb angol szó példamondatokkal.

Olvass tovább
Számok angolul

Számok angolul

Ismerd meg a számokat angolul. Hogy kell őket képezni? Töszámnevek, sorszámnevek, törtek, évszámok.

Olvass tovább