Barion Pixel Passion fruit magyarul

Passion fruit magyarul

A trópusi gyümölcsök között a passion fruit, más néven maracuja, maracuyá vagy golgotavirág gyümölcse, különleges helyet foglal el. Ebben a cikkben feltárjuk apassion fruit néven ismert trópusi gyümölcs különböző aspektusait, beleértve az elnevezés eredetét és az angol nyelvű etimológiát.

Passion fruit magyarul

A golgotavirág gyümölcsének neve az etimológiai gyökereken keresztül mutatja meg a gazdag történelmet és jelentést, ami a trópusi gyümölcs mögött rejlik. A portugál "maracujá" és a spanyol "maracuyá" mindkettő a Tupi nyelvből származik, ahol "mara kuya" azt jelenti, "a gyümölcs, amely önmagát kiszolgálja" vagy "az étel a cuia-ban."

Az angol neve, passion fruit, a szenvedélygyümölcs, a Passiflora latin genus nevének angol fordításából származik. A nevet mintegy 1700-ban brazil misszionáriusok adták a gyümölcsnek, amikor az őslakosokat a kereszténység felé próbálták irányítani. Eredeti neve "flor das cinco chagas" volt, vagyis "az öt seb virága", ami Krisztus keresztre feszítésének szimbólumára utalt. A növény más részei is olyan emblémák után lettek elnevezve, amelyek a Jézus szenvedéstörténetéhez kapcsolódnak. Ezért is a "passion" szó, amit ma már szenvedélynek fordítanánk, valójában szenvedés.

Ez a trópusi gyümölcs tehát nemcsak finom és tápláló, hanem gazdag történelemmel és jelentéssel is rendelkezik. Az elnevezéseiben és eredetében rejlő kulturális és vallási kontextusok tovább növelik a golgotavirág gyümölcsének érdekességét és vonzerejét a világ különböző részein. A maracuja, vagy ahogy angolul ismerjük, a passion fruit, így nem csupán ízletes csemege, hanem egy egész történet és jelkép is, amely a trópusi területek gazdag biodiverzitásában gyökerezik.

További blog cikkek
angol igeidők

Angol igeidők

Angol igeidők, gyakorlás, igeidő táblázat, összefoglalás. Ismerkedjen meg az angol nyelv különböző igeidőivel és azok használatával.

Olvass tovább
Angol ABC

Angol ABC

Az angol ABC kiejtéssel és a dallal, hogy könnyen tudj emlékezni rá. Ezen kívül más érdekességek.

Olvass tovább
Angol szavak

Angol szavak

Angol szavak: a 3000 leggyakoribb angol szó példamondatokkal.

Olvass tovább
Színek angolul

A színek varázslatos világa angolul.

A leggyakoribb és néhány extra szín neve angolul.

Olvass tovább